مادر سهراب با دادن کفالت، منتظر آزادی فرزندش بود.نگرانی از سرنوشت ساير ناپديد شدگان

 

راديو آلمان: کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران با اشاره به بي‌اطلاعی خانواده‌ی سهراب اعرابی از کشته شدن او نسبت به سرنوشت ساير ناپديد‌شدگان ابراز نگرانی کرد وخواستار برپايی تحقيقاتی مستقل برای روشن شدن کامل علت مرگ او شد.


کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران روز يکشنبه، ۲۱ تيرماه (۱۲ ژوئيه)، با انتشار اطلاعيه‌ای خواستار انجام تحقيقات کامل در مورد علل مرگ سهراب اعرابی شده است. کمپين، مرگ اين جوان را نشانگر ,نيرنگ، ابهام و ترسی, مي‌داند که ساير ناپديدشدگان را احاطه کرده است.


کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران اطلاعيه‌ی يادشده را با اين عنوان منتشر کرده است: ,مقامات پس از امتناع از دادن اطلاعات، از مرگ يک تظاهرکننده‌ی جوان بر اثر جراحات ناشی از اصابت گلوله خبر دادند,. اين اطلاعيه در پی اعلام خبر کشته شدن سهراب اعرابی در تظاهرات روز ۲۵ خردادماه در تهران انتشار يافته است.


سهراب اعرابی که ۱۹ سال داشت قرار بود امسال در کنکور ورودی دانشگاه‌ها شرکت کند. وی شامگاه ۲۵ خرداد، هدف تيراندازی يک عضو بسيج از پشت بام پايگاه گردان ۱۱۷ عاشورا در تقاطع خيابان آزادی و جناح در تهران قرار گرفت.




کمپين مي‌گويد، مقامات ايرانی ۲۶ روز پس از ناپديد شدن سهراب خانواده‌ی او را از مرگ او بر اثر اصابت گلوله به قلب مطلع کردند. پروين فهيمي، مادر سهراب و يکی از اعضای "مادران صلح"، در اين مدت تلاش کرد، با ارائه‌ی عکس فرزندش به مسئولان زندان‌ها، دادگاه‌ها و ديگر اماکن مربوطه از وضعيت او اطلاع کسب کند. سرانجام در روز شنبه، ۲۰ تيرماه، پس از برگزاری مراسم نکوداشت ياد جنبش دانشجويی ۱۸ تير در سال ۱۳۷۸، دادگاه انقلاب خانواده‌ی سهراب را به دفتر آگاهی احضار کرده و با نشان دادن تصاويری از چندين جسد از آنها خواسته است، وی را شناسايی کنند.


خانواده‌ی سهراب اعرابی در مصاحبه با کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران گفته‌اند که جسد در روز ۲۹ خرداد، يعنی پنج روز پس از ناپديد شدن سهراب، به پزشکی قانونی تحويل داده شده است. وی بر اثر اصابت گلوله به قلب کشته شد. اما کمپين مي‌گويد، معلوم نيست مرگ در خيابان رخ داده است يا پس از تحويل او به بيمارستان.


هادی قائمي، سخنگوی کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران، مي‌گويد: ,اگر سهراب بر اثر تيراندازی در خيابان در ۲۵ خرداد کشته شده است، پس چرا جسد او در ۲۹ خرداد به پزشکی قانونی تحويل داده شده است؟,


وی در ادامه مي‌افزايد: ,ما خواستار انجام تحقيقاتی مستقل، روشن شدن کامل علل مرگ سهراب و پي‌گيری شايسته‌ی دستگاه قضايی ايران هستيم. به گفته‌ی او، ,چنين تحقيقاتی بايد روشن سازد، چرا مقامات اين همه صبر کردند تا مادر سهراب را از مرگ پسرش مطلع سازند.,


ابراز نگرانی نسبت به ديگر ناپديدشدگان


کمپين در اطلاعيه خود مي‌گويد، فقدان شفافيت و تأخير حساب‌شده‌ی ارائه‌ی اطلاعات در مورد مرگ بدون توضيح سهراب اعرابی به نگراني‌در باره‌ی سرنوشت ساير ناپديدشدگان و همچنين کسانی که حدود يک ماه است در بازداشت به سر مي‌برند اما با خانواده يا وکلايشان تماسی ندارند، دامن مي‌زند.

به گزارش کمپين، در آخرين تظاهراتی که در روز ۱۸ تير برگزار شد، نزديک به ۱۹۰ نفر بازداشت شده‌اند. هادی قائمی نتيجه مي‌گيرد: ,بسياری از خانواده‌ها اينک مي‌ترسند که به آنها هم گفته شود، عزيزانشان در تظاهرات کشته شدند و آنها را در اين ابهام باقی بگذارند که آيا چنين چيزی حقيقت دارد يا نه., قائمی در خاتمه مي‌‌افزايد، ,در حقيقت، خانواده‌ی افراد ناپديدشده به دليل فقدان اطلاعات معتبر, با گونه‌ای از ,شکنجه, مواجه‌‌اند و از آن رنج مي‌برند.